top of page
IMG-20240106-WA0003.jpg

MURA RABA TOUR

 ( SI Interreg V-A Slovenija-Madžarska)

Kreiranje in plasiranje novega čezmejnega produkta aktivnega turizma kot integralnega dela sodobne turistične ponudbe med Muro in Rabo. Povečevati privlačnost z diverzifikacijo in s čezmejno integracijo trajnostne turistične ponudbe na programskem območju na osnovi zaščite elementov kulturne in naravne dediščine
 

prenos (2).png

ČEBELA

(Javni razpis za izbor operacij za večjo socialno vključenost pripadnikov ranljivih družbenih skupin na področju kulture v okviru Evropskega socialnega sklada v letih 2018-2019)

ZEBRA

(Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje)

Vloga: Projektni partner Zavod Kocljevina
»Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje« , krajše »Samostojna zebra«. Kjer so na našo kmetijo v času šole prihajali učenci osnovne šole. Skupaj z našimi zaposlenimi so opravljali razna kmetijska, vrtnarska dela, različna pomožna dela pri oskrbi živali na kmetiji, učijo se kuhe, peke in predelave živil v končne izdelke.

čebela.jpeg

V okviru projekta smo izvedli pet sklopov delavnic.
V prvem sklopu smo predstavili oblikovanje in izdelavo čebeljih panjev in čebelnjaka. Prvo je potekala delavnica o prilagoditvi delovnega mesta invalidnim osebam. Nabavili smo lesnoobdelovalni stroj. Nato smo izvedli delavnice o pripravi in izdelovanju čebeljih panjev. Izdelovali bomo AŽ in LR panje. Sledila predstavitev rezultatov prve delavnice, ki bo zajemala ogled in predstavitev čebeljih panjev, ter izdelanega čebelnjaka. V drugem sklopu predstavili osnove čebelarjenja, kjer je bila predstavljena zgodovina čebelarstva, pomen čebele za okolje in čebelarje, čebelja paša, bivališča, oprema čebelarja, orodje in pripomočki za delo čebelarja, čebelji produkti med, cvetni prah, vosek, matični mleček, propolis, čebelji strup. V tretjem sklopu predstavili oblikovanje in poslikavo panjskih končnic, ter izdelavo lesenih modelov za medeno testo. V četrtem sklopu smo predstavili pripravo medenega testa, oblikovanje, okraševanje in peko peciva iz medenega testa. V petem sklopu smo pripravili, oblikovali, izdelali sveče in mila, kreme, ter šampone. Po vseh petih sklopih smo izvedli degustacijo medenjakov, ter preizkus sveč, krem, mil in šamponov.

 

bottom of page