top of page

EKO-SOCIALNA KMETIJA

Dobrodošli na Kocljevini - naši eko-socialni kmetiji, kjer se prepletata trajnostno kmetovanje in družbena odgovornost. Ležimo na obrobju vasi Prosenjakovec, tik pred mejo z Madžarsko, in s ponosom vam predstavljamo naš velik vrt, kjer s srcem gojimo ekološko zelenjavo in ustvarjamo raznolike vložnine. Naša misija ni le v skrbi za naravo, temveč tudi v vključevanju ranljivih družbenih skupin v delo na kmetiji. Sprehodite se med našimi vrtovi, občutite vonj ekoloških pridelkov ter se prepričajte, da je Kocljevina pravo mesto, kjer se združujeta trajnost in družbena odgovornost.

IMG-20240106-WA0001.jpg

KOCLJEVINA

KOCLJEV VRT

IMG-20240106-WA0005.jpg

Zgodba Kocljevine je pripoved o preobrazbi nekoč zapuščene in pozabljene stražnice, imenovane »Karavla«, v živahno eko-socialno kmetijo, ki danes nosi ime Kocljevina. Začetki segajo v leto 2015, ko smo se odločili, da bomo obnovili opuščen prehodni dom za tujce in ga preoblikovali v pristno ekološko kmetijo.

Naša kmetija ni le kraj, kjer gojimo zelišča in pridelujemo ekološko zelenjavo, temveč je tudi dom številnim živalim, ki prispevajo k pestrosti našega okolja. Poleg tega smo se zavezali k zaposlovanju ranljivih družbenih skupin, kar pomeni, da na Kocljevini ne ustvarjamo le trajnostnih pridelkov, temveč gradimo tudi skupnost, ki temelji na medsebojnem spoštovanju in solidarnosti.

IMG-20240106-WA0007.jpg

Od samega začetka smo na Kocljevini verjeli v pomen trajnostnega življenja in družbene odgovornosti. V sodelovanju z občino Moravske Toplice smo dobili priložnost, da smo na novo zaživeli prostor, ki je bil dolgo časa neaktiven. Z vztrajnostjo, predanostjo in ljubeznijo do narave smo postopoma preoblikovali Kocljevino v prostor, kjer se združuje ekološko kmetovanje, socialna vključenost ter ljubezen do trajnostnega načina življenja.

Sprehodite se skozi naš velik vrt, kjer rastejo dišeča zelišča in sočna zelenjava, ter občutite energijo Kocljevine. Tu se prepleta zgodba o ohranjanju narave, ljubezni do živali, skrbi za ranljive skupnosti in želji po trajnostnem življenju. Kocljevina je prostor, kjer se dotikamo korenin, gradimo mostove med preteklostjo in prihodnostjo ter soustvarjamo trajnostno zgodbo, ki jo z veseljem delimo z vami.

IMG-20240106-WA0006.jpg
bottom of page